Moirais Vev

Referat
Antologi
Mytologi

Om Moirais Vev

Skjebnespillet "Moirais Vev" ble holdt 24.-27. Juli, 1997, i skogen i Nesodden utenfor Oslo.

Spillet var i utgangspunktet en erstatning for den planlagte men først utsatte og så avlyste "Trojanerkrigen". "Trojanerkrigen" var et forsøk på å skape et levende rollespill basert på Homers "Illiaden". Under arbeidet ble en del nye konsepter utviklet; ikke minst skjebnespillet og den mytiske spillstilen. Da det ble klart at spillet (planlagt for 100 deltagere) måtte avlyses, begynte arbeidet med et mindre "substitutt", hvor de som ble skuffet over avlysningen av Trojanerkrigen kunne være med og hvor de viktigeste konseptene fra Trojanerkrigen kunne utprøves i praksis. Dette substituttet ble "Moirais Vev".

Som referatet viser var Moirais Vev svært eksperimentell, og mange av eksperimentene var vellykkede. Disse websidene eksisterer for å dokumentere hva som ble gjort og hvordan det fungerte, og forhåpentligvis også fungere som inspirasjon for framtidige arrangører som ønsker å lage spill i samme stilen.

Dette er den endelige utgaven av websidene, lagt ut 15.mars 1998. Det vil ikke bli gjort flere oppdateringer.

Vi tar gjerne imot kommentarer, og hører gjerne fra folk som har blitt inspirerte eller kritiske ved å lese disse sidene.

Send mails til

Eirik Fatland
Lars Wingaard